Swim4Brains met windkracht 7

Op zaterdag 24 augustus vond de eerste editie van Swim4Brains plaats. Zo’n 20 ervaren zwemmers hadden een jaar lang getraind om onder professionele begeleiding het IJsselmeer over te zwemmen, van Stavoren naar Medemblik. Deze tocht van 22 kilometer is de langste afstand in een zoetwatermeer in Nederland en duurt zo’n tien uur. De zwemmers hebben hiermee maar liefst € 60.141,- opgehaald voor de Hersenstichting.

Sander Pluijm, initiatiefnemer van het evenement, besloot Swim4Brains te organiseren nadat zijn vader én schoonvader korte tijd na elkaar een hersenbloeding en -infarct kregen. Wat begon als een wild idee binnen zijn vriendengroep mondde uit in een toegewijd trainingsschema.

Lees het verhaal van Sander

Windkracht 7 op het IJsselmeer

De zwemmers en begeleiders hadden last van de harde wind en golfslag op 24 augustus. Hierdoor is de zwemtocht halverwege gestaakt. De zwemmers hadden toen zo’n 11 kilometer gezwommen. Ze zijn met boten naar de Oosterhaven in Medemblik gebracht. Het laatste stuk in de haven konden zij nog wel zwemmen.

Meer over Swim4Brains

Meer weten over dit unieke evenement, de persoonlijke verhalen van de zwemmers lezen of een donatie doen? Ga naar Swim4Brains.nl.