Waarom geven een geluksgevoel geeft
14 november, 2024
Maandag 28 oktober 2024
Deze maand is officieel het 150 miljoenste ommetje gemaakt met de Ommetje-app van de Hersenstichting! Inmiddels telt de wandel-app ruim 1,7 miljoen downloads sinds de lancering in 2020. Gebruikers lopen gemiddeld 2,1 kilometer per ommetje. Hierdoor is er gezamenlijk een afstand afgelegd van 315 miljoen kilometer. Dat is maar liefst 3750 keer de aarde rond, meer dan naar de zon en weer terug! Erik Scherder – hoogleraar neuropsychologie – is van begin af aan nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Ommetje-app. Hierin geeft hij hersenweetjes en tips om je hersenen gezond te houden.
150 miljoen gelopen ommetjes toont aan dat de app-gebruikers regelmatig wandelen massaal hebben omarmd.
Erik Scherder vertelt: “Dit is een overweldigend succes waar ik bijzonder trots op ben, fantastisch! Gedurende vier jaar weten we met de app – als zetje in de rug – nog altijd zoveel gebruikers te enthousiasmeren om in beweging te komen. Het is ook zo eenvoudig om een loopje in te brengen in je dagelijkse routine. Ons doel is dan ook om van wandelen zo’n gewoonte te maken, dat je de app niet meer nodig hebt om van de bank af te komen. Op naar de 200 miljoen ommetjes!”
De Ommetje-app, een initiatief van de Hersenstichting, heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen door regelmatig korte wandelingen te maken. Dit kan simpelweg al door een frisse neus te halen tussen het studeren door, een blokje om te lopen tijdens een boodschap, of door tijdens de lunchpauze naar buiten gaan om bij te praten met een collega. Regelmatig wandelen heeft bewezen positieve effecten op de hersenen. Het bevordert de doorbloeding, vermindert stress en kan zelfs de cognitieve functies verbeteren. Door dagelijks een ommetje te maken, dragen deelnemers bij aan hun eigen hersengezondheid en welzijn. Al meer dan 1,7 miljoen Nederlanders hebben de app gedownload. Klik hier voor meer informatie.
De app is onlangs uitgebreid met de gezamenlijke ‘teamuitdaging’. Je kan een team vormen met vrienden, collega’s of familie die al dan niet in de buurt wonen. Samen stel je een virtueel doel in Nederland of Europa, bijvoorbeeld omgeving Veluwe of een route naar Parijs. Gedurende maximaal 30 dagen kan iedereen, samen of individueel en ieder in eigen tempo, eraan bijdragen dat het virtuele doel wordt gehaald.
Meer lezen over de app of direct downloaden doe je hier!