Deur-aan-deur collecte:
-
Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor de collecte?
Dat bepaal je helemaal zelf! Hoe langer jij langs de deuren gaat, hoe meer geld je op zult halen. Maar wij zijn blij met iedere minuut en iedere euro die we van je krijgen. Het gemiddelde per collectant ligt op ongeveer 1 tot 3 uur in de collecteweek.
-
Is collecteren in een ander seizoen ook mogelijk?
Deur-aan-deur collecteren kan alleen tijdens de jaarlijkse Hersenstichting Collecteweek. Heb je ook een online collectebus? Online collecteren kan het hele jaar door.
-
Kan ik ook helpen bij jullie deur-aan-deur collecte?
Je kunt je altijd aanmelden als collectant. De collecteweek in 2025 is van 27 januari t/m 1 februari. Meld je aan als deur-aan-deur collectant en de organisator in jouw wijk neemt contact met je op. Je kunt natuurlijk ook online collecteren door een online collectebus aan te maken en te delen met familie, vrienden, collega’s en andere bekenden.
-
Waar vind ik de gegevens van mijn organisator?
Op de sticker op de collectebus vind je deze gegevens.
-
Wat is de beste tijd om te collecteren?
Collecteren tussen 17.00 en 20.00 uur werkt het beste. Dan zijn de meeste mensen thuis. Collecteer
liever niet na 20.00 uur. Ook collecteren op zaterdagmiddag werkt goed.
Let op: collecteer jij met een groene collectebus? Op deze bus staat jouw persoonlijke QR code. Hiermee kun je ook collecteren via QR collecte.
QR collecte (100% cashless)
- Hoe werkt collecteren via QR-code?
-
Waar kan ik een collectebord krijgen?
Je ontvangt het collectebord met persoonlijke QR-code ongeveer 1-2 weken voor de collecteweek van je organisator. Die bezorgt ‘m bij je thuis, of je haalt ‘m op. Heb je niks gehoord? Neem dan contact op door te mailen naar: collecte@hersenstichting.nl.
-
Waar kan ik mijn opbrengst bekijken?
Op je persoonlijke opbrengstpagina is de actuele opbrengst te zien op de avond nadat je gecollecteerd hebt. De link naar jouw pagina sturen we je voor de collecteweek.
-
Waarom collecteren met QR-code?
Steeds minder mensen gebruiken contant geld om te betalen. Ruim driekwart van het betaalverkeer gebeurt met bankpas of smartphone. Daarnaast zijn er steeds minder locaties waar je geld kunt afstorten. Ook wordt afstorten steeds duurder. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk donaties kunnen worden ingezet voor hersenonderzoek, zorgen wij voor een collecte via QR-code.
-
Wat doe ik als mensen toch contant geld willen geven?
Heb je geen groene collectebus bij je? Dan kun je helaas geen contant geld accepteren. Leg uit hoe doneren via de QR-code werkt. Wil iemand dat niet? Geef dan een niet-thuis-kaartje mee. Daar staat het rekeningnummer van de Hersenstichting op, zodat ze een gift kunnen overmaken.
-
Wat doe ik na afloop met het QR collectebord?
Na de collecteweek mag je het QR Collectebord zelf weggooien. Je hoeft je het dus niet in te leveren bij je organisator. Ga je volgend jaar weer collecteren voor de Hersenstichting? Dan ontvang je een nieuw bord met jouw nieuwe persoonlijke QR-code.
-
Wat zijn de voordelen van collecteren via QR-code?
- Niet meer rondlopen met een zware collectebus
- Geen stortingskosten aan de bank
- Het gemiddelde giftbedrag is hoger. Gemiddelde gift QR-donatie is € 5, contant gemiddeld € 1,50
- Geld hoeft niet geteld te worden. De opbrengst is direct zichtbaar (wijkniveau en per eigen opbrengst)
- Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch doneren.
- Doneren is veilig en anoniem
Online collecte:
-
Hoe deel ik mijn online collectebus?
In principe kun je jouw collectebus meteen nadat je deze hebt aangemaakt, delen via WhatsApp, Facebook, LinkedIn, X of e-mail. Maar je kunt je collectebus ook op een later moment met je vrienden, familie of collega’s delen. Ga naar je online bus en klik op een van de knoppen die daar staan.
Tip: accepteer de cookies van Digicollect – dat maakt delen makkelijker! -
Hoe kan ik mijn online collectebus terugvinden?
Op hersenstichting.digicollect.nl kun je boven in de zoekbalk naar je eigen online collectebus zoeken. Er staat ook een link naar je eigen online collectebus in de bevestigingsmail of sms.
-
Hoe maak ik een online collectebus aan?
Bekijk hoe je in 3 eenvoudige stappen een online collectebus aanmaakt. Je kunt dan direct beginnen met online collecteren!
-
Hoe weet ik of ik de link in de sms kan vertrouwen?
Het (beveiligde) linkje in de sms begint altijd met https://cm.to/ of met https://www.hersenstichting.nl/
-
Ik heb online gedoneerd. Hoe weet ik dat het afgeschreven bedrag bij jullie komt?
Op je bankoverzicht staat dat het bedrag overgeschreven is naar Hersenstichting Nederland via Mollie. Hierbij staat het rekeningnummer NL51 DEUT 0265 2624 61 of het rekeningnummer NL70 RABO 0115 6000 00.
-
In welke periode kan ik online collecteren?
Online collecteren kan het hele jaar door! De meeste online collectanten collecteren tijdens onze collecteweek in de laatste week van januari.
Jouw online collectebus blijft het hele jaar bestaan en kun je vaker inzetten. Aan het einde van ieder jaar legen we alle collectebussen. Hierover sturen we je bericht, samen met een oproep om ook in het nieuwe jaar weer te collecteren.De collecteweek in 2025 vindt plaats van 27 januari t/m 1 februari.
-
Kan ik vrienden en familie om een donatie vragen via Tikkie?
Ja, dat kan. Op je persoonlijke online collectebus-pagina staat een icoontje van Tikkie. Daarmee stuur je makkelijk een Tikkie naar vrienden, familie of collega’s. Wanneer iemand een betaling via jouw Tikkie-verzoek doet, komt deze bij de opbrengst in je online collectebus.
-
Wordt mijn online collectebus verwijderd na de collecteweek?
Nee, jouw online collectebus wordt niet verwijderd. Je online collectebus blijft het hele jaar bestaan en kun je vaker inzetten. Aan het einde van ieder jaar legen we alle collectebussen. Hierover sturen we je bericht, samen met een oproep om ook in het nieuwe jaar weer te collecteren.